2008. május 2., péntek

Zajlik az elet

Nagyban duborog a St. Louis Storytelling Festival, es minden percet elvezem! Legalabb husz helyszin van, ugyhogy mindenki futkos egyiktol a masikig, es le minden kalappal a szervezok elott, mert csinos mennyisegu kozonseget vonzottak! Tegnap reggel haromszor ketszaz gyerek ment at a kezeim alatt: elso korben egy rakat 2-4 osztalyos (kaptak garabonciasokat, hat mindenki teljesen paff volt), azutan egy rakat 3-5 osztalyos (Feherlofia ismet tarol) vegul egy adag bolcsodes es ovodas (amitol elore fraszt kaptam, de sikerult vegig remekul megtartanom a figyelmuket, ami egyeni rekord, es meg elveztem is a meselest :). Ma nem volt fellepesem, ugyhogy vegre volt idom meghallgatni masokat is a kozponti helyszinen a nagy iv alatt (szo szerint alatt. Van egy foldalatti muzeumuk, Museum of Westward Expansion, a Nyugati Terjeszkedes Muzeuma, mert az iv a Vadnyugat Kapuja, aki nem tudja milyen ivrol beszelek nezze meg St. Louis-t a Google-ben). Ott aztan volt minden ami szem-szajnak ingere, tobb ezer gyerekkel koritve (aaa, kicsit sem volt zajos, egy fold alatti korkoros csarnokban). Es mivel Marylin az egyik szervezo, bejutok mindenhova a kulisszak moge, amni igencsak jo moka, plusz igy lehetosegem van beszelgetni a meghivott mesemondokkal, akik roppant jo fejek es erdekesek, es meg egy csomot fogok roluk aradozni amint meglesznek az ekezeteim.
Egyszoval megvagyok, jol vagyok, holnap egy egesz oras fellepesem lesz a Central Library-ben. Juhe!

5 megjegyzés:

  1. hajrá Csenge! elbírnál te egy csapat ördöggel is, nemhogy egy csapat óvodással... :)))

    VálaszTörlés
  2. Inkabb az ordogok, mint az ovodasok XD Ma kaptam az egyoras musorra egz csokor totyogost meg kisbabat, es a szulok azt vartak kedjek veluk valami ertelmeset XD Hat vert izzadtam. Blah.

    VálaszTörlés
  3. Hogy működik egy ilyen mesemondás? Hányan hallgatnak egyszerre?
    És már régóta meg akartam kérdezni: regélés véletlenül nincsen? Mármint, igazi regősök, énekkel és hagyományos hangszerekkel (mondjuk ezt lényegesen nehezebb külföldiül előadni :))).

    VálaszTörlés
  4. Hat, hogy hanyan hallgatnak, az a korulmenyektol fugg. Volt mar tobb szaz fos kozonsegem is, meg egyfos is :) Fesztivalokon meg konferenciakon olyan harminc es ketszaz kozott mozog a hallgatosag.
    Igazi regoles? En szemely szerint nem uzom. Csak igazi mesemondas van ;) (go figure)

    VálaszTörlés
  5. Yeah, dat's da real thing. (Bocs, ezt nem hagyhattam ki. ;-P Ha hazajössz, mindenképpen elméleti képzést kell majd nekünk tartanod mesemondás témakörben, hogy ne maradjunk tudatlanok. Tulajdonképpen rákereshetnénk a neten is, de akkor hová lesz a varázs?)
    Egyébként pedig hajrá-hajrá, mint mindig!

    VálaszTörlés